BP vände till seger mot Halmstad

Lördagens vinnare blev IF Brommapojkarna och Mjällby AIF, medan IK Frej Täby ordnade ett kryss borta mot Jönköpings Södra.

Halmstads BK tog ledningen tidigt borta mot IF Brommapojkarna då Gabriel Gudmundsson tråcklade sig till ett friläge och lade in 1-0 i den åttonde matchminuten.

I den andra halvleken replikerade hemmalaget genom Alexander Nilsson, som såg ut att ha gjort 1-1 med ett skott som studsade nedåt via ribban, men för säkerhets skull nickade han in sin egen retur förbi en chanslös Malkolm Nilsson i bortakassen.

Matchavgörande 2-1 kom sedan i den 79:e minuten då Dusan Jajic kyligt placerade in bollen med ett direktskott efter Eric Johana Omondis förarbete.

Samtidigt på Stadsparksvallen i Jönköping spelade hemmalaget J-Södra mot gästande IK Frej Täby, som kom till matchen stärkta av säsongens första seger i den senaste omgången.

Efter att ha inlett med tre raka förluster har Frej nu tagit poäng i två matcher i rad, då Melvin Frithzell kvitterade till slutresultatet 1-1 efter att Amir Al-Ammari gett hemmalaget ledningen på volley i den första halvleken.

Tidigare under dagen tog Mjällby AIF en stark uddamålsseger hemma mot Degerfors IF. Jacob Bergström nätade för andra matchen i rad då han nickade in Mohanad Jeahzes vänsterinlägg i den 44:e minuten.

Degerfors hade svårt att skapa farliga kvitteringschanser, och när Nikola Ladan högg på en lös boll i bra läge gick avslutet över ribban. Istället höll nykomlingen MAIF undan och tog sin andra seger för säsongen.