BP stoppade Varbergs guldfest

Efter att Brage tidigare under söndagen förlorat sent mot Halmstad, var det upplagt för guldfest på Grimsta IP när Varberg skulle ta sig an BP. Hemmalaget ville dock annorlunda – matchen slutade 1-1 efter att Dusan Jajic kvitterat i mitten på andra halvlek.

Det var dock Daniel Krezic som öppnade målskyttet på Grimsta när han i den 47:e minuten satte ledningsmålet för Varberg som där och då var klara för allsvenskt spel 2020.

Hemmalaget som spelade för sin fortsatta existens i Superettan skulle dock replikera efter bara tio minuter – Dusan Jajic kvitterade och satte därmed stopp för hallänningarnas guldfirande i Stockholm.

I stället är det Mjällby som i morgon kan säkra allsvenskt spel vid en seger hemma mot Syrianska. Varberg och Brage får vänta till den sista omgången, där de förstnämnda möter just Mjällby och Brage ställs mot Västerås SK.