BP säkrade seriesegern

Avancemanget var klart sedan tidigare. Under söndagen kunde BP även säkra seriesegern i Superettan.

Dalkurd FF – Jönköpings Södra: 5–2
Både Dalkurd FF och Jönköpings Södra fajtas i den nedre delen av tabellen och därmed var båda i behov av de tre poängen som stod på spel under söndagen. Det skulle till slut bli hemmalaget som drog det längsta strået i en målrik tillställning. Jönköping skulle dock ta ledningen redan i den nionde minuten genom Samuel Adrian, men två mål från Pashang Abdulla och ett från Rodin Deprem tog hemmalaget till en 3–1-ledning efter dryga halvtimmen. Gästerna kunde reducera innan pausvilan via Daniel Ljung, men i den andra halvleken fastställde Pashang Abdulla slutresultatet 5–2 med ytterligare två mål. Därmed stod anfallaren för hela fyra mål.

Trelleborgs FF – BP: 1–2
På Vångavallen kunde BP under söndagen säkra förstaplatsen i Superettan 2022 via en trepoängare. Men det var dock hemmalaget som fick den bästa starten då ett självmål från BP i den fjärde minuten gav Trelleborg ledningen. BP kunde dock resa sig och Oscar Pettersson kvitterade mot slutet av den första halvleken. Och när matchen var inne i sitt slutskede nickade Tim Söderström in det mål som fastställde den här eftermiddagens slutresultat.