BP och Lahne rivstartade mot Ventspils

IF Brommapojkarna besegrade lettiska högstaligalaget FK Ventspils i en träningsmatch kring lunchtid under tisdagen. Jack Lahne och nyförvärven Ali Suljic och Albin Linnér stod för målen.

IF Brommapojkarna slipar på försäsongsformen i Spanien. I La Manga spelade man under tisdagen en träningsmatch mot lettiska topplaget FK Ventspils, ett möte som BP vann med klara 3-0.

Unge anfallaren Jack Lahne slog igenom i Brommapojkarna ifjol och visade upp sin snabbhet och kyla framför mål direkt i mötet med Ventspils. I den femte matchminuten frispelades 17-åringen, som löpte med bollen länge och väl innan han placerade in 1-0 lågt.

Kort därefter var Philip Hellquist nära att utöka ledningen, men hans friläge räddades och returen styrdes till inkast. Men 2-0 kom efter en halvtimmes spel då nye vänsterbacken Billy Nordströms inåtskruvade hörna nickades i mål av mittbacken Ali Suljic, även han ny för i vinter.

BP gjorde flera byten i den andra halvleken, och i slutet av matchen kunde ännu ett nyförvärv presentera sig; anfallaren Albin Linnér satte nämligen slutresultatet 3-0 från straffpunkten i den 88:e minuten.