BP och AFC vann i säsongspremiären

BP besegrade Västerås SK med 2–1 medan AFC Eskilstuna vann en svängig drabbning borta mot Jönköpings Södra när säsongen 2022 sparkades igång under lördagen.

BP – Västerås SK: 2–1
Nykomlingen BP gjorde årets första mål i Superettan då Philip Hellquist stötte in 1–0 efter Oscar Petterssons låga inlägg redan i den femte minuten hemma mot Västerås SK. Gästerna kom tillbaka i matchen strax innan halvtid då Jesper Merbom Adolfsson kvitterade på straffspark, men i den 81:a minuten kunde nyförvärvet Nikola Vasic vräka sig fram och peta in 2–1 i fritt läge.

Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna: 2–3
Det svängde ordentligt på Stadsparksvallen där J-Södra tog emot AFC Eskilstuna. Hemmalaget tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel då Marko Nikolic iskallt serverade återvändande Peter Gwargis som sköt in 1–0 från nära håll. York Rafael kvitterade med en nick på hörna innan Adnan maric återigen gav J-Södra ledningen i den 57:e minuten. Sedan dundrade Rafael in sitt och AFC:s andra för dagen, ett tungt distansskott med vänsterfoten, i den 70:e minuten. Gästernas vändning blev sedan komplett då nye Abdul-Halik Hudu tryckte in 3-2 i den 79:e minuten.