BP kom tillbaka i nykomlingsmötet

Nykomlingsmötet mellan BP och Skövde AIK slutade oavgjort. SAIK tog en 2–0-ledning men hemmalaget hämtade upp i den andra halvleken. Annandag påsk bjöd även på bortasegrar för Halmstads BK, Östers IF och Jönköpings Södra.

BP – Skövde AIK: 2–2
Skövde AIK gick mot tredje raka segern, men fick nöja sig med kryss i nykomlingsmötet med BP. Jack Cooper Love spelade fram till SAIK:s 1–0-mål tidigt i matchen då Villiam Granath nickade in 1–0. Cooper Love sköt sedan in 2–0 själv i inledningen av den andra halvleken efter att Linus Mattsson prickat stolpen. Men sedan fick BP utdelning. Monir Jelassi spelade fram Oscar Pettersson till 2–1 och i slutminuterna kunde Rodin Deprem sätta 2–2 i öppet läge.

IK Brage – Jönköpings Södra: 1–2
J-Södra plockade säsongens första trepoängare då man bortabesegrade IK Brage. Gästerna fick med sig ett tidigt självmål, och även om Joakim Persson kvitterade för Brage strax innan halvtid så kunde Elias Nordström placera in det matchavgörande 2–1-målet för J-Södra i mitten  av den andra halvleken.

Norrby IF – Örebro SK: 0–2
ÖSK tog sin andra raka seger under nygamle tränaren Axel Kjäll, och precis som i den förra omgången så skrev Jiloan Hamad och Noel Milleskog in sig i målprotokollet. Hamad gav Örebro ledningen med en nick precis innan pausvilan, och i slutet av matchen kunde Milleskog sätta spiken i kistan i friläge.

Dalkurd FF – Halmstads BK: 0–1
Alexander Johansson gjorde sitt andra mål för säsongen då han frälste HBK borta mot Dalkurd. Johansson hoppade in  i den 76:e minuten, och bara tre minuter senare kunde han slå in det matchavgörande 1–0-målet via bortre stolpen.

Örgryte IS – Östers IF: 0–1
ÖIS väntar på säsongens första seger, men för Östers del innebar  dagens trepoängare i Göteborg att man vunnit två av två bortamatcher i  säsongsinledningen. Nye Vladimir Rodic gav gästerna ledningen efter drygt en halvtimmes spel, och sedan föll inga fler mål på Gamla Ullevi idag.