BP besegrade HBK i toppmötet

Brommapojkarna knappar in på serieledande Halmstads BK efter att man vunnit lördagens toppmöte mellan lagen på Grimsta.

BP – Halmstads BK: 2–1
En halvtimme in i toppmötet mellan BP och Halmstad svängde händelseförloppet till hemmalagets fördel. Taulant Parallangaj visades ut för HBK, och sedan skruvade Marijan Cosic in den efterföljande frisparken in i mål. Fem minuter senare dunkade Nikola Vasic in 2–0 från straffpunkten och BP hade ett klart grepp om matchen. Joel Allansson dök upp med en sen reducering för gästerna, som dock inte kom närmare än så idag.

Landskrona BoIS – Trelleborgs FF: 2–1
Trelleborg öppnade Skånederbyt borta mot Landskrona starkast och tog ledningen genom Nicolas Mortensen i den 17:e minuten. I halvtid bytte BoIS in Robin Dzabic, och han skulle vända på matchen för hemmalaget. 1–1 satte han i öppet läge i den 51:a minuten, och 2–1 tryckte han in med ett lågt skott efter en hörna. TFF pressade på för en kvittering, men fick en svårare uppgift efter att Felix Hörberg visats ut i den 83:e minuten, och Landksona kunde hålla undan och ta tre tunga poäng.

Östers IF – Östersunds FK: 2–1
Öster hänger med i toppstriden efter en ny seger mot Östersund på Visma Arena. Adam Bergmark Wiberg blev stor matchvinnare med sina två mål för hemmalaget, som nu har nio raka matcher utan förlust i Superettan. 1–0 stötte Bergmark Wiberg in från nära håll efter hörna och 2–1 nickade han skickligt in i den 78:e minuten. Dessförinnan hade Malkolm Stolt stått för matchens prestation då han tog ned en boll i straffområdet, fintade sig förbi sin försvarare och kyligt placerade in 1–1 ur mycket snäv vinkel.

Västerås SK – Örgryte IS: 1–1
ÖIS fortsätter liksom Öster att vara svårslagna i Superettan. Örgryte har nu åtta raka matcher utan nederlag, även om krysset borta mot VSK bröt en rad med tre raka segrar för Sällskapet. Det var dock skytteligaledaren Viktor Granath som gav Västerås ledningen på Iver Arena då hans kraftfulla nick hittade över mållinjen i den 27:e minuten. Men gästerna hittade en väg tillbaka in i matchen då Erion Sadiku pressade in 1–1 vid den bortre stolpen med ett skott från straffområdeskanten med tio minuter kvar att spela.