Books tidiga mål bäddade för J-Södras seger

Jönköpings Södra tog tre efterlängtade poäng hemma mot Östersunds FK under söndagen. Robin Book blev matchhjälte med ett tidigt 1–0-mål som stod sig till slutsignalen.

Jönköpings Södra – Östersunds FK: 1–0
Efter fem raka matcher utan seger fick J-Södra äntligen jubla under söndagen då man vann med 1–0 mot Östersunds FK på Stadsparksvallen. En tidig hög press från hemmalaget bäddade för en hög bollvinst, ett högerinlägg och ett skott från Robin Book som smet in i nät mellan benen på ÖFK-keepern Andrew Mills. Målet i den andra minuten skulle visa sig bli matchens enda. Samtidigt som Jönköpings Södra lyfter från nedflyttningsplats i tabellen parkerar Östersund på 16:e plats med fyra raka förluster.
​​​​​
Utsiktens BK – Östers IF: 1–1
Nykomlingen Utsikten ligger kvar på tredje plats i tabellen efter att man spelat 1–1 hemma mot Öster. Det var gästerna från Småland som tog ledningen på Bravida Arena då John Stenmark slog in 1–0 från nära håll efter en frisparksretur. Albin Skoglund kvitterade tio minuter senare för hemmalaget, som sedan fick ett gyllene läge att vända på steken med en straffspark i den 37:e minuten. Karl Bohms låga skott från elva meter smet dock utanför den vänstra stolpen, och matchen slutade oavgjort.

Skövde AIK – Örgryte IS: 2–1
Skövde hakar på i Superettans toppstrid efter att man tagit första hemmasegern sedan 24 april. När Örgryte kom på besök under söndagen slog målspecialisten Jack Cooper Love till med 1–0 från nära håll i den 27:e minuten. I den 57:e minuten var det sedan dags för en annan Skövde-specialitet, nämligen ett långt inkast som slutade med att Yoann Fellrath dunkade in 2–0 på volley i straffområdet. ÖIS reducerade genom en välplacerad nick av Daniel Paulson, men kom inte närmre än så idag.