Book med sent avgörande

Jönköpings Södra tog tre poäng på Gamla Ullevi efter att Robin Book avgjort med ett drömmål i slutminuterna.

Den första halvleken på Gamla Ullevi dominerades spelmässigt av hemmalaget GAIS, men de bästa chanserna skapade gästerna. Efter 26 minuters spel hade J-Södra en trippelchans, men lyckades inte få bollen över mållinjen. När det blåstes för paus var det fortfarande 0-0 på resultattavlan.

Tio minuter in i den andra halvleken fick GAIS ett fint läge när Johan Andersson blev helt friställd, men Frank Pettersson i gästernas mål räddade. Den sista halvtimmen fick vi se en svängig matchbild där stämningen mellan lagen blev mer irriterad.

Med fem minuter kvar tog gästerna ledningen när laget väggspelade sig fram och till slut var Robin Book fri och pangade in 1-0 till J-Södra. Ett fantastiskt anfall som är väl värt att titta på hur många gånger som helst.

Books mål blev avgörande och J-Södra är kvar på sjundeplats i tabellen. GAIS ligger efter förlusten på 14:e plats i Superettan.