Boman frälste Halmstad

Med två insläppta mål på mindre än en minut i första halvlek såg det tungt ut för HBK i hemmamötet med allsvenskt jagande Brage. Då klev Rasmus Wiedesheim-Paul fram med ett mål och en assist, innan Mikael Boman till slut fullbordade HBK:s vändning till 3-2.

Det var dock gästerna som började piggast. Robbin Sellin och Anton Lundin satte både 0-1 och 0-2 efter 20 spelade minuter, innan Rasmus Wiedesheim-Pauls show satte igång som så många gånger förr.

Ynglingen assisterade först Thomas Boakye till reduceringsmålet i den 32:a minuten innan han själv satte kvitteringen bara två minuter senare.

Det som länge såg ut att bli en oavgjord historia och ett fortsatt hopp för Brage att knipa en direktplats till Allsvenskan såg Mikael Boman till att ändra på. I den 90:e minuten fullbordade han HBK:s vändning och såg därigenom till att Varbergs BoIS nu har en gyllene möjlighet att säkra allsvenskt spel kommande säsong vid en seger mot BP i Stockholm.