Nyheter

Chevron
Boman: ”Att vinna serien är underbart”

Boman: ”Att vinna serien är underbart”

Mikael Boman hittade toppformen under november när Halmstads BK säkrade seriesegern. Anfallaren vann sedan Månadens spelare.
– Jag var nominerad förra månaden och vann inte då, så det är klart att det är kul att fortsätta att göra det bra, säger Boman till superettan.se.

Halmstads BK avslutade Superettan med nio raka segrar, och under november lyckades man säkra seriesegern och därmed även uppflyttning till Allsvenskan. Anfallaren Mikael Boman nätade i samtliga matcher under den gångna månaden och prisades som Månadens bäste spelare.

Grattis till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan i november, hur känns det att ta emot den?

– Det känns jättekul, jag var nominerad förra månaden och vann inte då, så det är klart att det är kul att fortsätta att göra det bra.

Ni har säkrat seriesegern i Superettan, var det det stora målet inför säsongen?

– Målet var att gå upp, det var mitt personliga mål också när jag flyttade hem från Danmark och skrev på för HBK. Att vinna serien på det är helt underbart ju.

Det gick väldigt bra både för dig och laget i november. Du gjorde mål i varje match, och framför allt gjorde du första målet i varje match.

– Det gick jäkligt bra för laget, vi vann alla matcher. Man fick göra mål och mot Sundsvall blev det två, och ett par assist på det. Det är klart att det känns jäkligt bra. Det är jäkligt starkt av oss att ha nio raka segrar under slutet av säsongen.

Hur skulle du beskriva din roll i anfallet, har den ändrats efter att Rasmus Wiedesheim-Paul såldes för ett par månader sedan?

– Jo det har ändrats lite. Rasmus är en fantastiskt duktig avslutare och spelare, han gjorde mycket mål och jag trivdes att spela med honom, men vår rollfördelning var att han fick avsluta mycket anfall. Han var duktig på det och det var helt rätt. Min roll då var väldigt mycket jobba felvänd mot motståndarmålet.

– Nu när jag spelat med Sadat Karim tar han mycket duellspel och jag behöver inte fokusera lika mycket på just det. Samtidigt gör jag var tränaren vill och önskar av mig.

Ni har ett jättefint defensiv facit, men även flera spelare som gör både många mål och assist, vad är det som fungerat så bra för er framå, och hur hittar ni balansen mellan anfall och försvar?

– Vi har ett väldigt bra lag, en väldigt bra tränare, och en väldigt bra träningskultur. Vi nöter mycket på offensiva spelmönster på träningarna, det har gjort mycket för anfallsspelet.

– Vi har många kloka spelare längre bak i banan som vet när det är läge att gå och läge att hålla balans. Vi har haft mycket boll i många matcher och har kloka spelare som vet hur vi ska värdera då.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Jag vill skänka pengarna till klubbens damverksamhet. Jag tycker att det är kul att HBK startat ett damlag, säger Mikael Boman.

Foto: Halmstads BK