BoIS och Akropolis lördagsvinnare

Landskrona BoIS kliver upp i topp efter ny seger. Samtidigt plockade Akropolis IF sin andra trepoängaren för säsongen.

AFC Eskilstuna – Falkenbergs FF 1–1
Kwame Kizito gjorde sitt andra mål för säsongen när han gav gästerna ledningen tio minuter in i den andra halvleken. Men AFC Eskilstuna kom tillbaka och Ashley Coffey kvitterade med kvarten kvar.

Västerås SK – Östers IF 0–0
Det gick mot mållöst på Iver Arena, men med åtta minuter kvar fick gästerna en gyllene chans att avgöra. Nicolas Mortensen ställdes mot hemmalagets burväktare Anton Fagerström. Fagerström gick åt rätt håll, plockade straffen och säkrade en poäng för hemmalaget.

Akropolis IF – Vasalunds IF 3–2
Hemmalaget tog säsongens andra seger när nykomlingen Vasalund besegrades på hemmaplan. I den första halvleken satte Christian Sivodedov ledningsmålet från straffpunkten. Bara halvminuten in i den andra halvleken höll sig Daniel Larsson framme och styrde in sitt andra mål för säsongen till 2-0. Med halvtimmen kvar reducerade gästerna när Mai Traore dribblade sig fram och pangade in en vänsterkanon.

Men närmre än så kom inte gästerna. I slutet av matchen satte Marcus Burman 3-1 till hemmalaget och säkrade de tre poängen. Vasalunds Mai Traore putsade till siffrorna med sitt andra mål precis innan full tid, men fick åka hem tomhänta.

Örgryte IS – Jönköpings Södra 0–0
ÖIS jagar poäng för att lämna bottenstriden och J-Södra jagar topplaceringar. På lördagseftermiddagen fick lagen nöja sig med vars en pinne efter ett mållöst möte på Gamla Ullevi.

Landskrona BoIS – IK Brage 2–1
Nykomlingen Landskrona BoIS fortsätter övertyga. Efter 20 minuters spel placerade Oscar Petersson in sitt första mål för säsongen och gav hemmalaget ledningen framför jublande hemmasupportrar. Robin Eliasson Hofso satte 2-0 med kvarten kvar och avgorde mötet på idrottsplatsen i Landskrona. Brage reducerade i den 98:e minuten, men några poäng blev det inte för Borlängelaget.

Segern innebär att BoIS just nu toppar en haltande Superettantabell.