Nyheter

Chevron
BILDSPEL: Assistligan 2020

BILDSPEL: Assistligan 2020

Det gjordes 647 mål i Superettan 2020 och målsnittet hamnade på nästan 2.7 mål per match. Här är listan över spelarna som spelade fram till flest av de målen.

1kroonART
1. Samuel Kroon, Halmstads BK, 11 assist
Seriesegrarnas assistkung delar hela seriens topplacering med sina elva målgivande framspelningar. Hittade dessutom nätet själv vid sex tillfällen. 
2LoeperART
1. Wilhelm Loeper, AFC Eskilstuna, 11 assist
Med tre mål och framförallt elva assist var Wilhelm Loeper en viktig del i att AFC Eskilstuna säkrade ett nytt Superettankontrakt till nästa säsong. 
3KarimART
3. Sadat Karim, Halmstads BK, 10 assist
Ghananen Karim var en av alla HBK-spelare som öste in poäng under säsongen. Nästa år ska han försöka göra det i Allsvenskan.
4OlssonART
4. Dennis Olsson, GIF Sundsvall, 9 assist
Olsson debuterade i Giffarnas A-lag 2012 och har varit laget trogen, förutom en kort sejour i Vitryssland. I år fick han ordning på framspelningarna och hittade medspelare som målade vid nio tillfällen.
5LindellART
4. Erik Lindell, Degerfors IF, 9 assist
Degerfors gjorde 64 mål, flest av alla lag, under säsongen och mängder av spelare hamnar högt i poänglistorna. Erik Lindell spelade fram till nio mål och var en viktig del i det allsvenska avancemanget.
6dahlströmART
4. Villiam Dahlström, Degerfors IF, 9 assist
Tio mål och nio assist. Villiam Dahlström visade framfötterna rejält under sin första säsong i Superettan.
7LindahlART

4. Axel Lindahl, Degerfors IF, 9 assist
Det var verkligen ett offensivt Degerfors som säkrade andraplatsen i Superettan 2020. Axel Lindahl låg bakom nio mål med sina assist.

8EdvardsenART
8. Victor Edvardsen, Degerfors IF, 8 assist
Åtta assist under sin första Superettansäsong är starka siffror. Lägg till 16 mål på det så kan vi sammanfatta Victor Edvardsen 2020. De allsvenska försvararna får göra sin hemläxa till nästa år.
9Stadler ART
9. Andrew Stadler, Akropolis IF, 7 assist
Nykomlingen Akropolis IF var en frisk fläkt i Superettan och slutade femma. Amerikanen Stadler hittade assistformen mellan omgång 16 och 23. Då kom alla sju målgivande framspelningar.
10SaidiART
9. Abdelrahman Saidi, Norrby IF, 7 assist
Sju mål och sju assist. Saidi hade sin poängmässigt bästa säsong hittills och såg till att Boråslaget Norrby IF kunde säkra nytt kontrakt i Superettan.

FOTO: Bildbyrån