Nyheter

Chevron
Bilder: Skytteligan 2021

Bilder: Skytteligan 2021

Ajdin Zeljkovic gjorde 18 mål i Superettan och vann skytteligan 2021. Här är alla spelare som gjorde tio mål eller fler.

AZ art
1. Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS, 18 mål.
Mellan omgång 22 och 27 gjorde Zeljkovic mål i alla omgångar och sammanlagt åtta stycken på sex matcher. Han blev utsedd till Årets anfallare, Årets MVP och vann skytteligan. Zeljkovic har, minst sagt, haft en stark säsong i Superettan.
AvdH art
2. Anthony van den Hurk, Helsingborgs IF, 17 mål.
Nederländaren stannade kvar i Helsingborg och har hjälpt laget till en kvalplats. Hade en trematchersperiod i juli där han gjorde sju mål och har sammanlagt gjort tre hat-trick i Superettan 2021.
LH Art
3. Linus Hallenius, GIF Sundsvall, 15 mål.
Kom hem till Sundsvall och var starkt bidragande till att klubben tog en av topplaceringarna. Gjorde fem mål på fyra matcher i augusti när Giffarna plockade tio poäng.
DV Art
3. Dijan Vukojevic, Norrby IF, 15 mål.
Hjälpte sitt Norrby till en överraskande fjärdeplats och blev utsedd till Årets Mittfältare i Superettan. Gjorde sju mål på sex matcher mellan omgång 13 och 18.
LP Art
5. Leonard Pllana, IK Brage, 13 mål.
25-åringen hjälpte sitt IK Brage att lösa ett nytt kontrakt i Superettan. Fördelade sina 13 mål över tolv matcher.
AC Art
5. Ashley Coffey, AFC Eskilstuna, 13 mål.
Kom från IFK Haninge inför säsongen och blev en succe i orange. Avslutade säsongen med att sätta fem baljor på de tre sista matcherna när AFC Eskilstuna säkrade kontraktet.
EB Art
7. Erik Björndahl, Västerås SK, 10 mål.
Skytteligavinnaren från 2019 lånades in från Örebro SK efter sommaren. På 16 matcher hann Björndahl med att sätta tio mål och när det räknas minuter mellan gjorda mål var Björndahl starkast i hela Superettan med sina 137 minuter.

FOTON: Bildbyrån

Nyheter