Nyheter

Chevron
Bertilsson återvänder till Degerfors IF

Bertilsson återvänder till Degerfors IF

Mittfältaren Johan Bertilsson lämnar Örebro SK för sin tredje sejour i Degerfors IF. Klubben där han som 18-åring slog igenom.

Johan Bertilsson var med och tog upp Degerfors till Superettan 2009. Han bidrog starkt med sina tio mål. Väl uppe i den näst högsta serien fortsatte han leverera och Kalmar FF fick upp ögonen för honom.

Föruom KFF så har Bertilsson representerat bland andra Dalkur, Östersund och Örebro SK. Dessutom har han prövat på spel i Polen.

Nu återvänder han alltså till Degerfors och 31-åringen är glad att ”komma hem”.

– Det känns roligt att komma hem till ”min” klubb. En förening jag har trivts väldigt bra i. Jag tror vi har goda möjligheter att uträtta något riktigt stort tillsammans och det är en av anledningarna till att jag valde att flytta hem nu, säger han till klubbens hemsida.

Andreas Holmberg är en av två tränare i Degerfors och har spelat tillsammans med Bertilsson. Nu får han chansen att träna honom.

– Eftersom jag har spelat tillsammans med Johan känner jag till honom mycket väl, både som spelare och som människa. Det är helt klart en fördel. Vi vet vad vi får. Det är en spelare som är otroligt skicklig i det offensiva spelet. Han kommer spetsa till vårt anfallsspel från någon av de offensiva positionerna. Han är dessutom en spelare som gör lagkamraterna bättre. Vi är jätteglada att han är tillbaka hos oss, säger Holmberg.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter