Nyheter

Chevron
Berglund: ”Det har varit ett fantastiskt läger”

Berglund: ”Det har varit ett fantastiskt läger”

Norrby IF är på väg hem efter en veckas träningsläger i spanska Marbella.
– Det har varit ett fantastiskt läger, faktiskt, säger assisterande tränaren Fredrik Berglund.

Norrby IF har förberett sig inför Svenska Cupen och Superettan genom att åka på träningsläger till spanska Marbella. Med en 2-1-förlust mot lokala FC Marbella och 3-3 mot norska högstaligalaget Mjöndalen IF i bagaget gör man sig redo för hemresan.

– Det har varit ett fantastiskt läger, faktiskt. Planerna där vi har tränat har varit riktigt bra, vi har haft två bra matcher och spelarna har varit riktigt professionella, säger assisterande tränaren Fredrik Berglund till norrbyif.se.

Laget hade vädret på sin sida i år – något som inte bara känns skönt utan även påverkar vilken typ av träningar man kan genomföra.

– Vi hade lite snö på lägret förra året så det här har varit mycket bättre. Det underlättar också när vi ska ha våra taktiska träningar, när man står lite mer still och flyttar sig i långsammare tempo. Det har varit väldigt viktigt och vi har fått ut mycket av det. 

Med 3-3-matchen mot Mjöndalen färskt i minnet, där laget hamnade i ett 2-0-underläge i första halvlek, utvecklade den landslagsmeriterade Berglund vad som gör just Norrby speciellt.

– De tre åren jag har varit i Norrby nu så har jag aldrig varit orolig i någon match för det här laget kan vända vad som helst, när som helst. Norrby kommer alltid tillbaka. Av alla lagen jag har spelat i och varit med och tränat så finns det inget lag som varit så starkt när man ligger under, säger Fredrik Berglund.

Härnäst för Norrby IF väntar premiär i Svenska Cupens gruppspel då man möter Örgryte IS på bortaplan på lördag.

Foto: bildbyrån

Nyheter