Nyheter

Chevron
Back och skyttekung till Norrby

Back och skyttekung till Norrby

Norrby IF presenterade två nyförvärv under måndagen. Högerbacken Anton Maikkula hämtas från Kalmar FF och anfallaren Robin Strömberg ansluter från Ljungskile SK.
– Jag hade två riktigt bra säsonger i Ljungskile där jag lyckades vinna skytteligan två år i rad. Inför det här året kände jag att jag ville ta ett kliv uppåt i seriesystemet, säger Strömberg.

Norrby IF har tappat ett gäng spelare inför den kommande säsongen. Under måndagen presenterade Borås-laget förstärkningar till backlinjen och anfallet.

Det handlar om 21-årige Anton Maikkula, senast i allsvenska Kalmar FF, och Robin Strömberg, skyttekung i division 1-laget Ljungskile SK.

– Först och främst ska det bli väldigt roligt att lära känna killarna i laget. Sedan tror jag att det kommer bli en spännande säsong. Det känns som att Norrby IF har något bra på gång och att föreningen vill framåt, säger Maikkula om sin nya klubbadress till Norrbys webbsida.

Maikkula gjorde förra säsongen 16 seriematcher på lån i IFK Värnamo och släpptes av KFF när kontraktet gick ut i vinter. Robin Strömberg har å sin sida vunnit skytteligan två år i rad med Ljungskile SK i Division 1 Södra.

– Jag hade två riktigt bra säsonger i Ljungskile där jag lyckades vinna skytteligan två år i rad. Inför det här året kände jag att jag ville ta ett kliv uppåt i seriesystemet, säger Strömberg till norrbyif.se.

– Det är alltid en liten oviss period i november/december när säsongen tagit slut. Jag kände att jag ville komma igång så tidigt som möjligt med försäsongsträningen inför 2019. Därför känns det extra skönt att allt är klart med Norrby nu, konstaterar Strömberg.

Både Anton Maikkula och Robin Strömberg har skrivit på tvåårskontrakt med Norrby IF.

Foto: norrbyif.se

Nyheter