Avancemanget nära för VSK efter ny seger

Västerås SK besegrade Landskrona BoIS efter mål av Jabir Abdihakim Ali – och är nu allt närmare en säkrad uppflyttning.

Landskrona BoIS – Västerås SK: 0–1
Söndagen inleddes på Landskrona IP med mötet mellan Landskrona BoIS och Västerås SK. Där skulle det efter en mållös första halvlek bli gästerna som tog ledningen i mitten av den andra halvleken. Målet gjordes av Jabir Abdihakim Ali och kom att bli matchens enda. Därmed är nu avancemanget nära för serieledande VSK.

IK Brage – AFC Eskilstuna: 4–0
Det skulle komma att bli en målrik eftermiddag på Borlänge Energi Arena när IK Brage tog emot AFC Eskilstuna. Pontus Rödin inledde målskyttet för hemmalaget redan i den 13:e minuten – och kort efter dubblade Adil Titi den ledningen. Mot slutet av matchen kunde sedan Samouil Izountouemoi och Christopher Redenstrand sätta dit var sitt, vilket fastställde slutresultatet till 4–0.

Örgryte IS – Trelleborgs FF: 0–2
Två mål i den första halvleken säkrade segern för Trelleborgs FF i söndagens bortamatch mot Örgryte IS. Mohammed Khalid Saeid satte dit 0–1 redan efter knappa tio minuters spel, och i den 21:a minuten utökade Henry Offia. Den tvåmålsledningen höll man sedan hela vägen in i mål. Man hade chansen på slutet att gå upp i en tremålsledning – men hemmalagets målvakt Mathias Nilsson räddade Filip Bohmans straff.