Åtta nya Superettan-lag till cupens gruppspel

Samtliga lag från Superettan som under torsdagen mötte lag från lägre divisioner i Svenska Cupen avancerade till turneringens gruppspelsfas.

Nu är det klart att 13 av 16 Superettan-lag 2018 spelar i Svenska Cupens gruppspel, som inleds i februari 2019. Detta efter att alla åtta lag från Superettan som spelade under torsdagen vunnit sina matcher.

Örgryte IS hade en kort resa till bortamatchen mot Göteborgslaget Hisingsbacka FC. Trots att hemmalaget kvitterade Daniel Paulsons straffmål kunde ÖIS springa iväg med en 5-1-seger. Lokalrivalen GAIS hade en nästan lika lyckosam kväll då man besegrade Smedby AIS från Norrköping med 3-0.

Norrby IF undvek de stora rubrikerna då man tog en 1-0-seger borta mot Lindome IF efter segermål av Wilhelm Ärlig – 18-åringens första A-lagsmål i Norrby-tröjan. Även IK Frej Täby vann med uddamålet då man besegrade Stockholmslaget Arameisk-Syrianska med 2-1.

Degerfors IF hamnade i underläge mot Enskede IK i början av den andra halvleken men kvitterade snabbt. Segermålet för DIF dröjde dock ända in i förlängningen, då Marcus De Bruin satte 2-1 i den 110:e minuten. Östers IF hade en behagligare kväll då bortamötet med Skövde AIK slutade med en 3-0-seger.

IFK Värnamo fortsätter sin totala förvandling sedan återstarten med att ta en klar 5-0-seger borta mot Assyriska BK, hemmahörande i Göteborg. Även IK Brage hade en komfortabel resa borta mot Västerås SK då mål av nye André Kamp, Christian Kouakou och Anton Lundin gav laget en 3-0-ledning efter en dryg halvtimme. En sen reducering av VSK gjorde att slutresultatet där skrevs till 3-1.