Nyheter

Chevron
Astvald lämnar Brage – återvänder till Degerfors

Astvald lämnar Brage – återvänder till Degerfors

Marcus Astvald lämnade IK Brage när kontraktet gick ut efter säsongen. Nu har han skrivit på för en andra sejour i Degerfors IF.
– Jättekul att vara tillbaka, det känns lite som att komma hem, säger 28-åringen.

Marcus Astvald återvände till svensk elitfotboll 2018 efter två år i norska Levanger. Efter fem mål och tre assist på 29 matcher för IK Brage under den gångna säsongen är yttern/anfallaren nu klar för en återkomst till seriekollegan Degerfors IF. Övergången sker efter att kontraktet med Borlänge-laget gått ut.

– Marcus är en spelare som jag känner väl efter alla år han har varit här. Under 2018 har han varit en av IK Brages bästa spelare och när han inte skulle fortsätta där kändes det givet att försöka få ”hem” honom, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till klubbens webbsida.

– Han är en snabb offensiv kraft med ett bra avslut. Marcus kan spela som offensiv mittfältare, forward och som ytter, säger Patrik Werner sportchef på Degerfors IF.

Astvald, som fick sitt genombrott i Örebro SK kring senaste decennieskiftet, spelade i DIF mellan 2013-2015, och tränade med Degerfors igen innan han skrev på för Brage för ett år sedan. Nu är dock återkomsten till Stora Valla klappad och klar.

– Jättekul att vara tillbaka, det känns lite som att komma hem. Mina två och ett halvt år som jag spelade i Degerfors IF tidigare var bland de bästa åren i mitt liv, säger Astvald själv om återkomsten.

Marcus Astvalds kontrakt med Degerfors IF sträcker sig till och med säsongen 2020.

Nyheter