Nyheter

Chevron
Assisterande tränaren lämnar Västerås SK

Assisterande tränaren lämnar Västerås SK

Efter ett knappt år på sin post lämnar Joacim Gunnarsson Västerås SK. Det blir för svårt att kombinera med det civila jobbet.

Nykomlingen Västerås SK ligger på nionde plats i tabellen. En match återstår av vårsäsongen innan laget tar en välbehövlig semester. Klubbledningen kommer dock behöva jobba för att hitta en ersättare till Joacim Gunarsson, assisterande tränare.

– Det känns bra att lämna i samband med sommaruppehållet så att klubben får tid att hitta en bra lösning för tränarstaben. Jag är tacksam för tiden jag fått i VSK med spelarna, Thomas [Gabrielsson, tränare i VSK] och övriga ledarstaben. Jag och Thomas har upplevt mycket tillsammans och lärt oss mycket av varandra. Nu är det fullt fokus på att vinna matchen på tisdag innan vi går skilda vägar, säger Gunnarsson till klubbens hemsida.

– Det är ett beslut jag tagit gemensamt med Thomas efter en tids diskussioner utifrån flera aspekter. Det är ingen stor dramatik bakom detta. Tränaruppdraget är svårt att kombinera med mitt civila jobb och jag känner att min roll och jag själv inte kan utvecklas i den takt jag vill, säger han.

Klubbens sportsligt ansvariga, Ado Sadzak, tycker Gunnarsson skött det bra, även om beslutet inte var det som Sadzak ville ha.

– Vi vill tacka Jocke för hans tid i klubben. Han var med och tog upp oss i Superettan och har tillsammans med Thomas gjort ett stort jobb i år. Även om vi hade velat undvika den här typen av förändring under pågående säsong, så har det hanterats väldigt bra av Jocke och staben och ger oss möjlighet att ha en lösning klar efter uppehållet, säger han till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter