Nyheter

Chevron
Andreas Granqvist tackades av i Helsingborg

Andreas Granqvist tackades av i Helsingborg

I samband med Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Trelleborgs FF tackade publiken på Olympia av klubblegendaren Andreas Granqvist.

I juli meddelade Andreas Granqvist att han slutar som spelare och nu fokuserar fullt ut på arbetet som sportchef i Helsingborgs IF. 

– Det går inte att med några få ord sammanfatta vad Andreas Granqvist har betytt som spelare för HIF eller som HIF-ambassadör när han varit utanför klubben. Granens karriär säger allt. Han har varit i den absoluta toppen av världsfotbollen men alltid alltid stått stadigt i sin person och sina värderingar med ett enormt hjärta. Hans värdegrund har varit lika given och självklar som han som kapten och ledare har varit på planen genom alla år. Vi är ytterst tacksamma för att hans resa mot att bli en lika bra sportchef som han var spelare sker i Helsingborgs IF, sa klubbens klubbdirektör Joel Sandborg i samband med att Granen avslutade karriären.

Granqvist slog igenom i Helsingborg i mitten på 00-talet och lämnade klubben för en utomlandskarriär 2006. 2018 vände han hem efter att ha spelat i England, Nederländerna, Italien och Ryssland.

Nu ska han jobba vidare som sportchef i klubben och det första målet är att ta HIF tillbaka till Allsvenskan.

art1
art2
art3
art4
art5
art6
hif art

FOTON: Bildbyrån

Nyheter