Andra raka segern för Giffarna

GIF Sundsvall tog en ny seger efter att man vänt underläge till 2–1 hemma mot Trelleborgs FF. Senare under dagen segrade AFC Eskilstuna borta mot Umeå FC.

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF: 2–1
Se höjdpunkter från matchen här.
GIF Sundsvall bröt en negativ trend i den senaste omgången då man hämtade hem en 1–0-seger borta mot Norrby IF. Under söndagen kom nästa trepoängare hemma mot Trelleborgs FF.

Men det var gästerna som tog ledningen på NP3 Arena då rutinerade anfallaren Salif Camara Jönsson nickade in 1–0 för TFF på hörna i den 19:e minuten. Men bara ett par minuter senare var det kvitterat då Oliver Berg avslutade direkt efter ett välplanerat hemmaanfall. Avgörandet kom sedan på ett olyckligt självmål i slutminuterna.

Umeå FC – AFC Eskilstuna: 0–3
AFC Eskilstuna tog en tung seger på Umeå Energi Arena och går därmed om Umeå FC upp på kvalplats i den nedre delen av tabellen. Samuel Nnamani blev stor segerorganisatör för AFC då han efter att Ismet Lushaku gjort 1–0 utökat till både 2–0 och 3–0 för gästerna.