Nyheter

Chevron
Andersson tillbaka i Örgryte

Andersson tillbaka i Örgryte

I fredags meddelade Örgryte IS att Stojan Lukic blir ny assisterande tränare i klubben. Under lördagen presenterades Fredrik Andersson som Lukic ersättare mellan de rödblå stolparna.

Örgryte IS slutade fyra i Superettantabellen 2018 och det märks tydligt att målet är satt högre till nästa säsong. Thomas Askebrand, tränare och Niklas Allbäck, klubbchef, har inte legat på latsidan. Victor Sköld, Freddie Brorsson och Calle Wede är bara några av de namn som tillkommit sedan serien tog slut i november.

På målvaktspositionen har Stojan Lukic de senaste två säsongerna varit cementerad och stått samtliga 60 matcher i Superettan. Nu har han istället tagit klivet ut som assisterande tränare bakom Thomas Askebrand.

Som ersättare hämtas Fredrik Andersson från Malmö FF. Andersson spelade i Örgryte mellan 2011 och 2015. Han är glad att vara tillbaka i sin gamla klubb.

– Det är skönt att vara hemma igen. Det känns otroligt skönt att allt är på plats och klart nu. Det känns som att jag kommer hem till en klubb i mycket mer harmoni nu än förra sejouren jag var här. Då kom jag precis efter konkursen och allt handlade om att jobba sig tillbaka. Nu har klubben varit i Superettan ett tag och laget gjorde ett jättebra resultat förra året. Jag ser redan fram emot kommande säsong, säger han till klubbens hemsida.

Totalt blev det tio allsvenska matcher för Fredrik Andersson under tiden i Malmö FF.

Thomas Askebrand ser Andersson som ett stort tillskott i truppen.

– Vi är otroligt glada för att få hem Freddan till oss. Vi får in en riktigt bra målvakt som varit iväg ett par år och skaffat sig en enorm erfarenhet. Att han dessutom har rötterna i vår fina förening gör saken ännu bättre, säger han till ÖIS hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter