Nyheter

Chevron
Amin och Modig till Trelleborg

Amin och Modig till Trelleborg

Trelleborgs FF gör dubbla värvningar från Allsvenskan. Simon Amin ansluter från Örebro SK samtidigt som Jesper Modig flyttar söderut från Varberg.

Mittfältaren Simon Amin spelade 14 matcher för Örebro SK i Allsvenskan i fjol och har skrivit på ett kontrakt över 2022 med Trelleborgs FF. Sammanlagt har det blivit 38 framträdanden i den högsta serien och nu hoppas TFF dra nytta av 23-åringens rutin.

– I Simon Amin får vi en spelskicklig och talangfull mittfältare med styrkor både defensivt och offensivt. Han har bra spelförståelse och kan styra spelet, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i TFF, till klubbens hemsida och fortsätter
– Simon har allsvensk rutin och hade flera alternativ inför 2021 men vi är naturligtvis väldigt glada att han valde Trelleborgs FF.

Amin, med erfarenhet från det syriska U23-landslaget, ser fram emot att komma igång.

– Redan vid första kontakten kändes det väldigt bra. Det viktigaste för mig har varit att komma till en klubb som tror på mig och så är det verkligen i TFF där jag redan från första samtalet fått den känslan, säger han.

ModigART

Trelleborgs andra nyförvärv den här veckan (och tredje för året efter att Petar Petrovic anslutit från Östers IF) är Jesper Modig frän Varbergs BoIS.

Under fjolårssäsongen blev det 13 framträdanden för mittbacken i Allsvenskan. Efter att kontraktet med Varberg gått ut går flyttlasset nu söderut och Modig har skrivit på ett tvåårskontrakt med Trelleborgs FF.

– Det känns väldigt bra att allt är klart och att äntligen få träna fotboll igen. Det har blivit mycket träning på egen hand, men allt är så mycket roligare med lagträning, säger Modig till trelleborgsff.se.

FOTO: Bildbyrån

 

Nyheter