Nyheter

Chevron
Alexander Ahl Holmström är Månadens Spelare

Alexander Ahl Holmström är Månadens Spelare

Alexander Ahl Holmström tar hem Månadens Spelare i augusti efter att ha gjort fem mål för GAIS under den gångna månaden.
– Det är alltid roligt att få individuella priser, även fast laget är det viktigaste, säger anfallaren.

Motivering: En strålande GAIS-månad med bland annat tre raka segrar, där anfallaren Alexander Ahl Holmströms gjorde mål i var och en av de fyra matcherna. Totalt blev det fem kassar för den 24-årige strikern.

– Kul så klart, det är alltid roligt att få individuella vinster även fast laget är det viktigaste, att vi vinner som lag. Att få saker vid sidan om blir en extra boost, säger Ahl Holmström om utmärkelsen.

GAIS snittade 3,25 mål per match i augusti – och Alexander Ahl-Holmström stod för 1,25 av dem. Anfallaren kom in i ett stim och hjälpte laget upp till tredje plats i tabellen.

– Formen känns bra. Allt tar sin tid med ett nytt lag och jag har haft mina utmaningar på olika sätt. Jag tycker att jag har gjort bra prestationer även om inte målskytet varit som jag velat. Vi har fått bra resultat och det viktiga då är inte om det är jag eller någon annan gör målen, men det är kul att bidra, säger Alexander Ahl Holmström.

Alexander Ahl Holmström var nominerad i augusti tillsammans med Utsiktens BK:s Lucas Hedlund och Västerås SK:s Daniel Ask.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter