Akropolis till historiskt cup-gruppspel

Akropolis IF säkrade sitt första avancemang till Svenska Cupens gruppspel under onsdagen, samtidigt som fyra andra lag från Superettan gick samma väg.

Akropolis IF gör i år sin första säsong i Superettan, och 2021 kommer man att kliva in i sitt första gruppspel i Svenska Cupen. Under onsdagen besegrade man nämligen BK Forward med 3–0 på bortaplan och är vidare från den andra kvalomgången. Två mål av Adhavan Rajamohan och ett av Victor Söderström säkrade det historiska avancemanget.

3–0 blev även segersiffrorna för Västerås SK som bortabesegrade Bodens BK efter två mål av Moonga Simba och ett av Justin Salmon.

Även AFC Eskilstuna vann och höll nollan. Bortamötet med Täby FK slutade 2–0 till AFC efter dubbla mål av Viktor Götesson.

Trelleborgs FF gick vidare efter en dramatisk drabbning med Torns IF. Christian Thobo Köhler gav TFF ledningen tidigt, men i den 90:e minuten kvitterade Torn och förlängning väntade. Hemmalaget gjorde även 2–1 i förlängningen innan två sena mål av Trelleborg vände till en 3–2-seger.

Även Degerfors IF tvingades till förlängning borta mot Stockholm Internazionale, och även DIF segrade efter 120 minuter. Daniel Janevski gjorde 1–0 för Degerfors innan hemmalaget kvitterade i 81:a minuten. I den 115:e minuten dök Janevski upp med sitt andra mål för dagen, och med matchens sista spark slog Christos Gravius in spiken i kistan med sitt 3–1-mål.

Tre Superettan-lag fick dock respass under onsdagen. Östers IF föll på stopptid med 1–0 mot Landskrona BoIS, ett ungdomligt Jönköpings Södra förlorade med 2–0 mot Sandvikens IF, och Ljungskile SK åkte på en 1–0-förlust mot IK Gauthiod.