Nyheter

Chevron
Akropolis snuvar Landskrona på tre tunga poäng

Akropolis snuvar Landskrona på tre tunga poäng

Akropolis tar tre viktiga poäng mot topplaget Landskrona BoIS. Samtidigt delar IK Brage och GIF Sundsvall på potten efter en mållös match i Borlänge.

Akropolis IF – Landskrona BoIS 1-0
Medan Landskrona BoIS jagar Helsingborg IF och en kvalplats i toppen av serien jagar Akropolis IF poäng i andra ändan av tabellen för att nå säker mark. Det är dock hemmalaget som visar framfötterna i första halvlek och tar ledningen genom Pontus Åsbrink i den 22:e minuten. Efter halvtidsvilan kliver BoIS ut på plan med ny energi och sätter omedelbart press på hemmalaget vilket också leder till flera farliga målchanser. Trots det lyckas AIF hålla undan och snuva topplaget på tre blytunga poäng i bottenstriden. 

IK Brage – GIF Sundsvall 0-0
Med GIF Sundsvall i toppen och IK Brage i botten på tabellen var det viktiga poäng det spelades om i Borlänge under söndagseftermiddagen. Efter Akropolis vinst mot Landskrona tidigare under dagen hade Brage dessutom petats ner till kvalplast vid matchens start. Trots att första halvlek innehöll vassa chanser för båda lagen förblev den mållös. I andra halvlek hittade såväl Giffarna som Brage nätet men båda målen blev bortdömde för offside. Matchen slutar med delad pott vilket innebär att båda lagen behåller sin plats i tabellen – Brage under kvalstrecket och GIF Sundsvall på andra plats efter Värnamo. 

Foto: Bildbyrån

Nyheter