Akropolis drog längsta strået mot AFC

Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

Akropolis IF – AFC Eskilstuna: 1–0
Akropolis inledde söndagen på kvalplats och tre poäng bakom AFC Eskilstuna i Superettan-tabellen. Efter att Cesar Weilid skjutit matchens enda mål, efter snyggt väggspel med Andrew Stadler i den 44:e minuten, på Grimsta lyfter nu AIF upp till elfte plats. AFC hade de flesta av de heta chanserna i matchen och brände även en straff vid ställningen 0–0 då André Alsanati lurade motståndarmålvakten Orestis Menka åt fel håll men sköt bollen precis utanför vänstra stolpen.

Helsingborgs IF – GIF Sundsvall: 1–2
GIF Sundsvall har hittar storformen under hösten. Borta mot Helsingborg kom femte raka segern efter att Paya Pichkah slagit in 2–1 från nära håll i den 90:e minuten. Dessförinnan hade Giffarna gjort matchens första mål genom specielle målskytten Linus Hallenius och HIF kvitterat då Charlie Weberg skarvade in en frispark med skallen.

Jönköpings Södra – Norrby IF: 0–1
Norrby hakar på i toppstriden efter att målfarliga Dijan Vukojevic återigen nätat för Borås-laget. Anfallaren slog in matchens enda mål i inledningen av den andra halvleken efter en snabb kontring av gästerna.

Örgryte IS – Falkenbergs FF: 1-1
ÖIS laddade om efter den tunga derbyförlusten mot GAIS tidigare i veckan, men hamnade i tidigt underläge hemma mot Falkenberg efter att Adam Bergmark Wiberg ordnat en straff och själv dunkat in den mitt i mål redan i den andra spelminuten. En ny straff skulle dock bli Örgrytes väg in i matchen då Ajdin Zeljkovic placerade in 1–1 efter en timmes spel.