Nyheter

Chevron
Ailton tillbaka i ÖIS: ”Hemma igen”

Ailton tillbaka i ÖIS: ”Hemma igen”

Örgryte IS och Ailton Almeida hör återigen ihop. Den 34-årige anfallaren återvänder till klubben tolv år efter att han lämnade för FC Köpenhamn.
– Jag har alltid fått frågan om när jag skulle komma hem till ÖIS och jag har alltid svarat jag vet inte. Men nu är jag här. Hemma igen, säger brassen.

Mellan 2004 och 2006 levererade Ailton Almeida mål på löpande band för Örgryte IS, då i Allsvenskan, efter att ha anlänt från brasilianska Atletico Mineiro. FC Köpenhamn, APOEL, Terek Groznyj, Al-Hilal, Al Jazira, Al Dhafra har sedan avverkats, men nu är anfallaren sensationellt tillbaka i ÖIS.

– Jag har alltid fått frågan om när jag skulle komma hem till ÖIS och jag har alltid svarat jag vet inte. Men nu är jag här. Hemma igen, säger Ailton till klubbens webbsida.

– Jag ser fram emot att möta alla ÖIS-supportrar på Gamla Ullevi igen och bli påmind om den gamla goda tiden. Jag är här för att hjälpa till med allt jag kan och vi siktar mot toppen.

Ordföranden Joacim Nordh förklarar att man jobbat för att få till värvningen under en längre tid. Ailton tränade bland annat med klubben i höstas.

– Vi har arbetat med detta i ett halvår där vi har diskuterat en återkomst fram och tillbaka. Vi förstod snabbt att det fanns ett litet intresse från Ailtons sida att komma hem igen och utefter det har vi haft en löpande dialog. Jag är oerhört glad att vi äntligen har kommit i mål med denna prestigevärvning, säger Nordh.

Även tränaren Thomas Askebrand är glad över värvningen, som han tror kommer vara till hjälp med sina speciella egenskaper och erfarenheter.

– Det är en fantastisk ödmjuk människa på alla sätt och vis. Han har tränat med oss ett tag nu och det är en spelare med väldigt fina egenskaper som vi tror kommer att bli nyttiga för oss i vårt spel, säger Askebrand.

Ailton Almeidas kontrakt med Örgryte IS sträcker sig fram till och med säsongen 2021.

Foto: fotboll.ois.se

Nyheter