Nyheter

Chevron
AFC värvar meriterad portugisisk mittfältare

AFC värvar meriterad portugisisk mittfältare

30-årige mittfältaren Pelé har tidigare representerat bland annat Inter, Olympiakos, Real Valladolid och Porto. Nu är han klar för AFC Eskilstuna.
– Mitt första intryck var att det är ett spelande och aggressivt lag, och det är en spelstil som passar mig bra, säger han efter första träningen med laget.

AFC Eskilstuna förstärker truppen inför Superettans omstart med ett rutinerat och meriterat nyförvärv. 30-årige mittfältaren Victor Hugo Gomes Passos, med artistnamnet Pelé, är klar för klubben.

– Jag fick en möjlighet att komma hit till Sverige och jag tog den. Är glad över att vara här och ska göra allt för att hjälpa laget att nå Allsvenskan, säger Pelé till AFC:s webbsida.

Pelé för med sig rutin från en lång karriär i södra delen av Europa, där spel i bland annat Inter, Porto, Real Valladolid och Olympiakos sticker ut.

Pelé, som även gjort landskamper för Portugal på ungdomsnivå, kommer närmast från cypriotiska Anorthosis, och ser fram emot ett nytt kapitel i karriären.

– Mitt första intryck var att det är ett spelande och aggressivt lag, och det är en spelstil som passar mig bra, säger Pelé efter första träningen.

AFC:s vd Azad Budak avslöjar att planen var att portugisen skulle anslutit till laget ännu tidigare.

– En väldigt meriterande, ödmjuk och erfaren spelare, som vi försökte få hit redan i vintras, men av olika anledningar drog det ut på tiden. Nu fick vi dock ihop en övergång.

– Vi har en väldigt ung spelartrupp, och vi känner att han kommer in med den erfarenhet och respekt som behövs, för att vi har spelare som behöver lära sig mycket utav honom, säger Budak.

Foto: Mikael Einarsson, afc-eskilstuna.se

Nyheter