AFC vann målrikt möte med ÖIS

AFC Eskilstuna vann lördagens första Superettan-match med 4–3 hemma mot Örgryte IS. Senare under dagen tog nykomlingarna Skövde AIK och Dalkurd FF varsin 2–0-seger.

AFC Eskilstuna – Örgryte IS: 4–3
AFC Eskilstuna tog sin andra raka seger i Superettans upptakt då man hemmabesegrade Örgryte IS med 4–3. AFC hade en 2–0-ledning efter 22 minuter tack vare mål av Amar Muhsin och Viktor Götesson. Ajdin Zeljkovic reducerade på straff för gästerna men ett påpassligt mål av Muhsin och ett  självmål förde upp AFC i en 4–1-ledning. ÖIS reducerade två gånger om genom Kevin Ackermann och  Alexander Ahl-Holmström, men Eskilstuna kunde hålla undan och ta tre poäng.

Skövde AIK – Landskrona BoIS: 2–0
Andra raka segern för Skövde, som efter 3–2 borta mot Östersunds FK bjöd publiken på en 2–0-vinst mot Landskrona  BoIS i hemmapremiären. Aldin Basic sköt in ledningsmålet efter en frispark i den 67:e minuten, och  tio minuter senare kunde Jack Cooper Love skarva in 2–0 med skallen efter Linus Mattssons fina förarbete.

Dalkurd FF – Trelleborgs FF: 2–0
Två mål inom  loppet av två minuter i den första halvleken gav Dalkurd FF sin första trepoängare i Superettan-comebacken. Målen gick till på ungefär samma sätt. Bollvinster högt upp i planen bäddade för både Arian Kabashis 1–0 och Koen Kostons 2–0.