Nyheter

Chevron
AFC-seger på Olympia

AFC-seger på Olympia

Kadir Hodzic och Kermit Erasmus nätade när AFC Eskilstuna besegrade Helsingborgs IF och tog sin andra raka seger i Superettan.
– Vi har många individuellt skickliga spelare, idag visar dom att vi är ett bra lag också, sa AFC-tränaren Nemanja Miljanović till C More efter matchen.

Darijan Bojanic trixade fram matchens första farliga målchans strax utanför AFC Eskilstunas straffområde, men avslutet smet tätt utanför målburen. Matchens första mål kom istället i den andra målburen efter att Kadir Hodzics frispark gått via muren och in bakom Pär Hansson. Då stod matchklockan på 36 minuter.

I inledningen av den andra halvleken hittade AFC fram till en djupledslöpande Kermit Erasmus som blev friställd med HIF-målvakten – och väl där gjorde han inget misstag. Målet blev också matchens sista.

– Det är framför allt en bra inställning av alla killar, de som startade och de som kom in. Vi pratar mycket om att det är viktigt att hålla fokuset på topp, det gjorde dom och vi fick med oss ett bra resultat, sa AFC-tränaren Nemanja Miljanović till C More efter matchen.

Efter AFC:s andra raka seger påpekade Miljanović att det fortfarande finns saker kvar att jobba på för laget om Superettan 2018 ska bli en framgångsrik saga för Eskilstuna-klubben.

– Det är fortfarande i början av byggandet av laget, så man ska inte dra för stora slutsatser av det här. Det är viktigt att vi fått utdelning de två senaste matcherna, men vi tar det lugnt och jobbar dag till dag.

Helsingborgs Pär Hansson var besviken över lagets insats.

– Vi visste att de har många individuellt skickliga spelare, som lag visste vi inte riktigt hur dom skulle agera. Dom har sina dagar då det fungerar bra och idag fungerar det väldigt bra. Samtidigt gör inte vi någon bra match och då blir kombinationen att dom helt plötsligt blir väldigt väldigt bra. Vi hade gjort en bra research på AFC, men det här kan vi bara klandra oss själva för, sa han till C More.

Värnamo starkast i Borås

På Borås Arena tog IFK Värnamo emot Varbergs BoIS. ”Hemmalaget” gjorde matchens båda mål i den första halvleken genom Alexander Henningsson, tog tre poäng och bröt därmed poängtorkan i årets Superettan.

Nyheter