Nyheter

Chevron
AFC säljer Touré till Córdoba

AFC säljer Touré till Córdoba

Ibrahim Blati Touré lämnar AFC Eskilstuna efter en knapp säsong på Tunavallen.
– Vi nådde en bra överenskommelse med Córdoba, som kändes rätt för oss, därför valde vi att släppa Blati redan nu, säger AFC:s sportchef Azad Budak.

Ibrahim Blati Touré har imponerat på det centrala mittfältet för tredjeplacerade AFC Eskilstuna under Superettan-säsongen. Så pass mycket att spanska andraligalaget Córdoba CF nu köpt loss honom.

– Flera klubbar har följt och visat sitt intresse för Blati under den första delen av säsongen. När Córdoba dök upp med någonting konkret, så fick vi överväga, säger Eskilstunas sportchef Azad Budak till klubbens webbsida.

AFC är inne i ett känsligt läge av säsongen med en tredjedel av matcherna kvar och häng på platserna som ger direktuppflyttning. Budak förklarar hur man resonerat i fallet Touré:

– Nu ska han i väg på landslagsuppdrag med Burkina Faso, som är väldigt viktigt för honom. Det skulle innebära att han på grund av det missar ett par matcher med oss i slutspurten av säsongen. Nu nådde vi en bra överenskommelse med Córdoba, som kändes rätt för oss, därför valde vi att släppa Blati redan nu.

Tidigare i augusti lämnade Kermit Erasmus AFC för spel i portugisiska högstaligalaget Vitória FC, och nu flyttar alltså Touré till den spanska fotbollen.

– Det är inte många Superettan-klubbar som inom en månad fått i väg en spelare till högstaligan i Portugal, och en annan till andraligan i Spanien. Vilket tyder på att vi gör rätt i vår rekrytering, säger Budak, som ändå är nöjd med de spelare som nu ska ta lagets säsong i mål:

– Vi har en väldigt bra trupp, som vi både har och känner stort förtroende för, konstaterar Azad Budak.

Nyheter