Nyheter

Chevron
AFC Eskilstuna värvar dubbelt

AFC Eskilstuna värvar dubbelt

AFC Eskilstuna har gjort klart med två spelare som gjorda starka avtryck i ettan i fjol, skyttekungen Ashley Coffey och mittfältaren Marwan Bazi.

Efter fjolårets niondeplats i Superettantabellen förstärker nu AFC Eskilstuna i offensiven för att kunna vara med och utmana om positioner högre upp i tabellen.

Ashley Coffey gjorde 28 mål i Ettan i fjol och vann skytteligan i den norra serien. Engelsmannen har skrivit på ett treårskontrakt med AFC.

– Jag fick en bra känsla för klubben och de säger att de vill satsa på mig. Det känns som ett bra steg för mig i karriären att hamna i en förening som vill satsa på mig, istället för att hamna på bänken i ett allsvenskt lag. Satsningen som klubben gör just nu är väldigt spännande, säger han till AFC Eskilstunas hemsida.

Det andra nyförvärvet, Marwan Bazi, har de senaste åren spelat i IF Sylvia, men är fostrad i IFK Norrköpings akademi. 23-åringen var nominerad till priset som årets mittfältare i Ettan 2020. Sammanlagt gjorde han elva mål och nio assist på sina 29 framträdanden.

– Jag har pratat mycket med Jawad (Al Jebouri, sportchef) och Özcan (Melkemichel, tränare) och jag får en bra känsla, helt enkelt. Det är många unga lovande spelare som är redo att ta nästa steg i karriären och jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det känns som en bra miljö att utvecklas i, med en ledning som tror på mig, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: afc-eskilstuna.se

 

Nyheter