Nyheter

Chevron
Adam Bergmark Wiberg är Månadens Spelare

Adam Bergmark Wiberg är Månadens Spelare

Östers IF:s Adam Bergmark Wiberg har efter flera starka insatser i maj röstats fram till Månadens Spelare i Superettan.
– Jag är glad för att mina individuella prestationer har stuckit ut till det positiva, säger vinnaren.

Motivering: Adam Bergmark Wiberg är en pålitlig poängspelare, så även i maj. Under den gångna månaden spelade han fram till ett av Östers mål och gjorde tre själv – där det avgörande 2–1-målet hemma mot Landskrona BoIS sticker ut.

– Fotboll är en lagsport, men det är viktigt att bidra individuellt för att lyfta laget till kollektiv framgång. Jag är glad för att mina individuella prestationer har stuckit ut till det positiva. Det innebär att jag gjort skillnad och bidragit till min förening, säger Bergmark Wiberg.

Östers IF gick obesegrade genom maj och hänger med i toppen av Superettan. Av flera formstarka spelare i laget och i ligan så stack Adam Bergmark Wiberg ut allra mest i maj.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Adam Bergmark Wiberg var nominerad i maj tillsammans med Landskrona BoIS-duon David Edvardsson och Frederik Ihler.

Fakta Månadens Spelare
Månadens Spelare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Spelare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter 16 lagkaptener och huvudtränare, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. 

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Jury: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Stisse Åberg (Arbetarbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson(Skaraborgs Allehanda), Erik Weiefors (Bohusläningen), Karl Andersson (Hallands Nyheter), Fredrik Narvelid (Karlskoga Tidning), David Tezera (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Tidigare vinnare 2024:
April: Pashang Abdulla, Degerfors IF

Nyheter