Nyheter

Chevron
Abraham lämnar Degerfors efter säsongen

Abraham lämnar Degerfors efter säsongen

Skytteligaledaren Sargon Abraham har skrivit på för IFK Göteborg i Allsvenskan. Men anfallaren blir kvar i Degerfors IF säsongen ut.
– Nu drar allvaret igång på tisdag mot Halmstad och nu är det bara full fokus på Degerfors, säger 27-åringen.

Sargon Abraham har varit ett av Superettans stora utropstecken under 2018. Anfallaren har följt upp en stark fjolårssäsong med en ännu bättre vårsäsong i Degerfors i år med bland annat tio gjorda mål på kontot.

Under fredagskvällen blev det klart att Abraham stannar på Stora Valla resten av säsongen, men att han därefter lämnar för allsvenska IFK Göteborg.

– Jag har mycket att tacka Degerfors för och deras förtroende. De har trott på mig sedan jag kom dit och det är klart att under de träningsmatcher som just har varit innan jag skrev på och allt blev klart så har man ju varit lite försiktig och tänkt mycket, säger Abraham till Degerfors webbsida.

– Men nu drar allvaret igång på tisdag mot Halmstad och nu är det bara full fokus på Degerfors och att göra det så bra som möjligt under den tiden som jag har kvar att spela för DIF. Jag kommer inte att hålla igen utan jag kommer att ha full fokus och spela 100% för Degerfors, så det är inget konstigt med det.

Nu i helgen drar Superettan igång igen efter ett knappt månadslångt uppehåll. För Degerfors del spelar man första matchen på tisdag då man gästar Halmstads BK på Örjans Vall. 

Nyheter