Nyheter

Chevron
2022 års Upptaktsträffar blir digitala evenemang

2022 års Upptaktsträffar blir digitala evenemang

På grund av den rådande smittspridningen i samhället så har Svensk Elitfotboll tillsammans med Discovery tagit beslutet att genomföra Upptaktsträffarna för Superettan och Allsvenskan digitalt även inför säsongen 2022.

Upptaktsträffarna skulle egentligen ha genomförts i fysisk form den 17 respektive 22 mars men kommer nu istället att vara digitala, precis som de varit även 2020 och 2021. Superettans upptakt genomförs den 21 mars, upptakten för Allsvenskan går av stapeln dagen efter, den 22 mars. Båda Upptaktsträffarna genomförs kvällstid.

Upptaktsträffarna är Svensk Elitfotbolls stora årliga uppstart av ligorna Superettan och Allsvenskan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen.

Båda Upptaktsträffarna genomförs samtidigt som det svenska landslaget samlats för playoff till VM 2022. Evenemangen har planerats i samförstånd med Svenska Fotbollförbundet, vilket kommer underlätta för media som vill bevaka båda händelserna.  

Vid Upptaktsträffarna deltar vanligtvis huvudtränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Superettan och Allsvenskan. Utöver det finns elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet plats för att höja temperaturen inför säsongen.

Upptaktsträffarna 2022:
Måndag 21 mars: Superettan (eftermiddag och kväll)
Tisdag 22 mars: Allsvenskan (eftermiddag och kväll)

Det exakta programmet kommer att planeras och skickas ut inom en snar framtid.

Nyheter