Nyheter

Chevron
20 000 kronor till GAIS samhällsengagemang

20 000 kronor till GAIS samhällsengagemang

Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Superettan får 10 000 kronor vardera av elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. I april går pengarna till följande verksamheter.

I Superettan blev GAIS målvakt Mathias Karlsson Månadens spelare i april. Han skänker sina vinstpengar från Unibet till klubbens nystartade flicklag.

– GAIS har ju startat ett nytt flicklag och jag vill gärna ge pengarna till dem. Det är klart att GAIS ska ha flickverksamhet och det här är en jättebra start. Så nu när man precis har påbörjat satsningen och jag har fått möjligheten att ge dem en extra boost så vill jag gärna göra det.

GAIS tränare Stefan Jacobsson blev Månadens tränare. Jacobssons pengar går till klubbens samarbete med Ung cancer.
– GAIS har ju ett samarbete med Ung cancer och eftersom jag har en dotter som har haft cancer så var det ett självklart val för mig.

Månadens spelare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på utmärkelsen, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Vinnarna får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Nyheter