1–1 i båda kvalmötena

Både Östers IF och IK Frej Täby spelade 1–1 när Superettan-kvalet inleddes under torsdagen. Nu väntar spännande returmöten mot Landskrona BoIS respektive Umeå FC på söndag.

Östers IF hamnade i underläge på Landskrona IP, där division 1 Södra-tvåan Landskrona BoIS tog ledningen tidigt i matchen genom Linus Olsson. Stekhete Dragan Kapcevic dök dock upp med en kvittering bara fyra minuter senare, och det första av två kvalmöten mellan lagen slutade oavgjort.

1–1 blev slutresultatet även i Umeå, där Umeå FC – tabelltvåa i Division 1 Norra – tog emot IK Frej Täby. Även på Umeå Energi Arena var det hemmalaget som nätade först, även om det dröjde till den 68:e minuten innan Jens Stigedahl satte 1–0. Frej gick mot en förlust i det första kvalmötet, men i slutminuterna lyckades Abdul Halik Hudu ordna 1–1 i Björkarnas stad.

Returmötena spelas på söndag 10/11 med avspark kl. 13.00.