J-Södra derbyvinnare efter två straffmål

Jönköpings Södra besegrade Östers IF i lördagens smålandsderby på Myresjöhus Arena. Samtidigt tog IK Frej Täby tre tunga poäng borta mot Syrianska FC.

Jönköpings Södra ångar på i toppen av Superettan. Under lördagen gick man tidigt i den 23:e omgången upp i serieledning efter 2–0 borta mot smålandskollegan Östers IF.

Edin Hamidovic öppnade målskyttet för gästerna i den första halvleken då han från straffpunkten tryckte in 1–0 lågt till vänster i målet. I den andra halvleken fick J-Södra en ny straff, och den här gången var Alexander Jallow ännu säkrare då hans höga avslut till vänster i kassen innebar 2–0 och tre poäng för Jönköping-laget.

På Södertälje Fotbollsarena tog IK Frej Täby tre tunga poäng i botten av tabellen då man gästade Syrianska FC. Även här var det ett straffmål som inledde dagen då Pedro Ribeiro var kylig för bortalaget från elva meter i slutet av första halvlek.

Kort efter pausvilan reducerades Syrianska till tio man på planen då Patrik Dyrestam åkte på sin andra varning. När hemmalaget sedan tryckte på för en kvittering i slutminuterna kunde Filston Mawana näta både en och två gånger på stopptid fram till slutresultatet 3–0.