Tre snabba avgjorde för HBK – Frej kvar på kvalplats

Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde ett nytt mål när hans Halmstad gjorde tre på 25 minuter. Det gjorde att mötet på Vikingavallen kändes avgjort nästan innan det började.

Inför mötet mellan IK Frej Täby och Halmstads BK var det hemmalaget som hade mest att spela för. De gulklädda är djupt indragna i bottenstriden och kämpar med nävar och klor för att ta sig upp på säker mark. De gästande hallänningarna kom till Vikingavallen med poängmässigt precis lika långt till både positivt och negativt kval. Elva poäng åt båda håll med nio kvar att spela om innebär att det varken blir upp- eller nedflyttning för HBK i år.

Därför kom gästernas superstart som en liten överraskning. Lagets stora målskytt, Rasmus Wiedesheim-Paul, gjorde sitt 17:e mål för säsongen redan efter nio minuter. Wiedesheim-Paul är i och med det målet ensam i toppen av skytteligan. Bara sex minuter efter ledningsmålet kom 2-0 genom Erik Ahlstrand och av bara farten gjorde Mikael Boman 3-0 innan halvtimman var spelad.

Rivstarten räckte och resultatet stod sig matchen ut. Tre poäng till HBK och noll till Frej.