Blandad kompott i cuppremiären

Trelleborg tog med sig samtliga poäng från Örebro samtidigt som både GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna förlorade sina inledande matcher i Svenska Cupens gruppspel.

Ett rött kort och Sead Haksabanovic gjorde livet surt för GIF Sundsvall i premiären av Svenska Cupens gruppspel mot IFK Norrköping. Paya Pichkah visades ut redan efter 22 minuter och bara tre minuter senare satte Sead Haksabanovic Pekings ledningsmål. Precis innan paus skruvade Haksabanovic elegant in tvåan. GIF Sundsvall skapade en del farliga chanser men fick inte hål på Oscar Jansson. Matchen slutade 2-0 och Giffarna får ladda om inför mötet med IFK Göteborg nästa helg.

Förlust blev det även för AFC Eskilstuna. Den tuffa bortamatchen mot Hammarby startade på sämsta tänkbara sätt när Jeppe Andersen gav Bajen ledningen efter elva minuter. Astrit Selmani satte tvåan sex minuter senare och uppförsbacken blev ännu brantare när Abbe Khalili satte trean två minuter innan paus. Alexander Ahl Holmström reducerade för AFC, men det blev till slut 4-1 till Hammarby.

Det tredje laget från Superettan att ge sig in i cupens gruppspel på lördagen var Trelleborgs FF. På Behrn Arena i Örebro var det TFF som inledde bäst. Nyförvärvet Henry Offia behövde bara 13 minuter för att göra sitt första mål i den blå tröjan. Målet blev det enda i matchen och TFF firar helg med tre premiårpinnar på kontot.