Brage och GAIS kvällens vinnare

Brage vann i Borås och GAIS tog tre viktiga pinnar i sexpoängsmötet med AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi.

Norrby IF – IK Brage 1-4
Se höjdpunkter.

Efter elva minuters spel i Borås satte Robbin Sellin ledningsmålet för gästerna, framspelad av Leonard Pllana. En kvart in i den andra halvleken gjorde sedan Pllana 2-0 för Brage när han elegant skruvade in bollen med vänsterfoten.

När hemmalagets Abdi Saidi sedan visades ut med 20 minuter kvar blev uppförsbacken ännu brantare för Norrby. 3-0 för Brage kom också omgående när Douglas Karlberg satte 3-0 från straffpunkten.

Rasmus Örqvist reducerade för Norrby, men riktigt nära kom man aldrig. Istället satte Brage 4-1 bara minuterna efter genom Kristian Andersen.

GAIS – AFC Eskilstuna 2-0

Inför matchen var det bara en poängs skillnad mellan lagen där GAIS, med en poäng mer, låg precis ovanför kvalstrecket. Spänningen var tydlig i inledningen, men med tio minuter till paus nådde Julius Lindberg högst på en frispark och skarvade in 1-0 för hemmalaget. Med kvarten kvar av matchen gjorde samma Lindberg 2-0 för GAIS och blev den stora hjälten för de grönsvarta.

Tre viktiga pinnar för GAIS som tar ett miniryck från kampen kring de negativa kvalplatserna.