Efterlängtad seger för Falkenberg

Falkenbergs FF fick äntligen ta tre poäng när man besegrade Västerås SK inför publiken hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

I ett soligt Falkenberg tog hemmalaget ledningen när Kwame Kizito nickade in ett fint inspel från vänster. Ledningen stod sig inte längre än tio minuter innan VSK:s Viktor Prodell skallade in kvitteringen.

Adam Bergmark Wiberg avgjorde sedan matchen i den andra halvleken. Med en fantastisk soloprestation tog han sig igenom till ett friläge och lyfte in 2-1 till Falkenberg tio minuter från slutet.

Filip Tronet fick ett gyllene läge att kvittera i slutminuten, men Falkenbergs Viktor Noring räddade och säkrade segern.

FFF tar därmed ett skutt upp från jumboplatsen och ligger nu på 14:e plats. VSK Fotboll åkte på sin första förlust sedan mitten av april och är med sina 13 poäng sjua i tabellen.