Degerfors vände mot J-Södra i Örebro

Mål av Erik Björndahl och Nikola Ladan gjorde att Degerfors IF kunde vända underläge till 2-1-seger mot Jönköpings Södra.

Degerfors IF tog emot Jönköpings Södra på Behrn Arena under lördagen. Bytet av spelplats gjordes på grund av att planen på Stora Valla ännu inte är redo för matchbelastning.

Bortalaget J-Södra hanterade mattan i Örebro på bästa sätt i början av matchen och tog även ledningen då Daryl Smylie placerade in 1-0 med ett högskott från straffområdesgränsen efter en kvarts spel.

Degerfors började sakta men säkert hitta fotfästet i matchen och fick in en kvittering då specielle målskytten Eril Björndahl nickade in ett högerinlägg i nät i den 38:e minuten.

Innan halvtidsvilan hann hemmalaget även med att få in ett 2-1-mål då Nikola Ladan säkert slog in en straff efter att vänsterbreddaren Axel Lindahl gått dragits ned i straffområdet.

J-Södra skapade flera kvitteringschanser i den andra halvleken, bland annat fick nye anfallaren Edin Hamidovic ett friläge i slutet av matche,n men Ismael Diawara i Degerfors-målet avstyrde med en benparad den gången.

Hamidovic fick även matchens allra sista spark på bollen, men hans frispark i bra läge flög över ribban, och Degerfors tar därmed sin andra raka seger i Superettan i år.