Formstarkt Örgryte tog storseger mot Varberg

Örgryte IS tog fjärde segern på sina fem senaste matcher när man under tisdagen vann med 5-2 hemma mot Varbergs BoIS.

ÖIS rusade upp i en 3-0-ledning efter en halvtimmes spel, först genom Danny Ervik som via klacken fick in 1-0 på en hörna av Diego Montiel i den femte minuten.

Ervik ordnade sedan en straff som Montiel i sin tur slog in, och trean rullades in i öppet mål av Gustav Ludwigson efter att han rundat Matt Pyzdrowski i friläge.

Varberg kom tillbaka i matchen i den 36:e minuten då Albert Ejupi nickade in Nahom Girmais frispark i fritt läge mitt framför målet.

Örgryte hade ett par vassa lägen att utöka ledningen igen innan Stojan Lukic i hemmamålet tvingades till en dubbelräddning när Girmai testade från distans och Joel Palmquist högg på retur från nära håll.

Det blev sedan Jakob Lindström som noterades som Örgrytes näste målskytt i matchen. Fri från nästan halva planen placerade han kyligt in 4-1 vid närmsta stolpen i den 70:e minuten.

Och bara två minuter senare satte Simon Nilsson 5-1 på en retur i straffområdet. Izuchukwu Emeh reducerade i slutminuterna men närmare än 5-2 kom inte Varberg idag.

Resultatet innebär att gästerna ligger kvar på kvalplats medan Örgryte är på väg att säkra en fin femteplats i tabellen.