IK Brage missade allsvenskt avancemang

En fin insats i Kalmar räckte inte för IK Brage. Smålänningarna behåller sin plats efter att ha vunnit dubbelmötet med sammanlagt 4-2. IK Brage spelar i Superettan även nästa säsong.

IK Brage startade starkt och skapade en del farliga chanser i den första halvleken. Men Kalmar FF:s målvakt, Lukas Hägg Johansson, hade en bra dag och såg till att det stod 0-0 i paus.

Brages offensiv mattades lite i starten på den andra halvleken och hemmalaget tog över. Dock utan att skapa några större farligheter. Ledningsmålet kom dock för Kalmar. Efter ett inkast och lite flipperspel i straffområdet nådde bollen pannan på Fidan Aliti. Från nära håll nickade han in 1-0 i matchen och 3-0 sammanlagt.

Med en knapp halvtimma kvar försökte Brage trycka på framåt för att kunna utföra en mirakelvändning. Piotr Johansson i Kalmar drog på sig ett rött kort, men det räckte inte för Brage. Med fem minuter kvar stack Kalmar upp och dubblerade ledningen.

Jonathan Morsay reducerade och Christian Kouakou kvitterade, men närmre än så kom inte Brage. Det saknades två mål och det innebär att Kalmar FF spelar i Allsvenskan även 2020. IK Brage får försöka upprepa sin fina säsong och kämpa om topplaceringar i Superettan nästa år.