Ny förlust för Varberg

Örgryte vände underläge till seger i den andra halvleken när man gästade Varbergs BoIS och Påskbergsvallen.

Efter en fin vår toppade Varbergs BoIS Superettan-tabellen överlägset. En 1-0–seger i omstarten mot Degerfors följdes upp av en uddamålsförlust mot Dalkurd och frågorna om segernerver började komma på tal. I dagens möte med Örgryte tog det bara tre minuter innan Varberg tog ledningen.

Ett vändning ut på högerkanten nådde Sebastian Möller. Möller flyttade med sig bollen in mot straffområdet, tittade vad han hade runt omkring sig och serverade Nahom Girami Netabay som tryckte in 1-0 för hemmalaget.

Örgryte hade annars mest boll i den första halvleken, men det var Varberg som hade flest chanser. Resultatet stod sig till pausvilan och det mesta såg så positivt ut som det gjort under säsongen för de grönsvarta.

Men nio minuter in i den andra halvleken kom gästernas kvittering. En djupledsboll nådde fram till Alexander Bernhardsson som tog sig förbi August Strömberg och rullade in 1-1–målet.

Bara tre minuter senare gjorde samma Bernhardsson 2-1 för Örgryte. Med en fin soloräd tog han sig förbi ett par försvarare, väggspelade med en medspelare och lyfte sedan in ledningsmålet.

Matchen slutade 2-1 till Örgryte IS och den stora tillresta klacken fick fira med sina spelare. Segern innebär att ÖIS nu är fyra i tabellen.

I dagens tidiga match, den mellan Västerås och Dalkurd, såg det länge ut att sluta med bortaseger. Men i den nionde tilläggsminuten nådde Douglas Karlström högst på en hörna och nickade in kvitteringen.