ÖIS tog revansch på Norrby

Efter måndagens 2-0–förlust i Borås vann Örgryte med samma siffror mot Norrby idag. Förutom ÖIS plockade Ljungskile, J-Södra och Öster tre poäng på lördagen.

Ljungskile SK – Akropolis IF 2-1
Se höjdpunkter.

Inte ens två minuter var spelade när Mattias Bouvin gav gästerna ledningen i nykomlingsmötet. Ett fint vänsteravslut letade sig in i mål nere vid den vänstra stolpen. Men Jesper Westermark kvitterade efter 20 minuter och tio minuter in i den andra slog Westermark till igen. Hårt pressad i straffområdet försökte han sig på en cykelspark, fick drömträff och hemmalaget hade vänt. Akropolis kämpade sedan för att nå en kvittering, men hemmalaget höll undan och tog tre viktiga pinnar.

Örgryte IS – Norrby IF 2-0

I starten av den andra halvleken spelade Kevin Ackermann fram Ailton Almeida som elegant placerade in 1-0 för ÖIS. Efter en timmas spel löpte sig Adam Bergmark Wiberg sig igenom på högerkanten och satte 2-0. 2-0 blev slutresultatet och därmed tog ÖIS revansch efter måndagens match i Borås.

Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna 3-0
Se höjdpunkterna.

Pa Konate placerade in hemmalagets ledningsmål efter 30 minuter och det var inte det enda tunga som hände för AFC  i den första halvleken. Aiham Ousou drog på sig dubbla gula kort på tre minuter och visades ut. Amir Al-Ammari, som spelade fram till Konates ledningsmål, satte sedan 2-0 åtta minuter in i den andra halvleken. I slutminuterna ökade hemmalaget på till 3-0 från straffpunkten när Al-Ammari var stensäker och gjorde sitt andra för kvällen.

GIF Sundsvall – Östers IF 1-2

Det tog en timma innan vi fick se matchens första mål. Gästernas Petar Petrovic klippte till med vänstern på en studsande boll och lyckades få in den bakom Andreas Andersson i Sundsvallskassen. Giffarna jobbade hårt för att nå en kvittering, men istället satte Petrovic sitt andra för eftermiddagen med fem minuter kvar. En sen reducering från Oliver Berg räckte inte för GIF Sundsvall utan Östers IF tar med sig alla poäng hem till Växjö.